Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Hallonfyllning:
400 g naturell färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1/4 dl strösocker
Vit fyllning:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med botten.
Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till hallonfyllningen i en matberedare eller med stavmixer i en bunke.
Kör till jämn smet och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ingredienserna till den vita fyllningen och bred på kakan.
Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Låt kakan stå i kylskåp över natten.
Servera gärna med rårörda eller färska hallon.
Underbar god, enkelt att göra, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar