söndag 4 maj 2014

Smarrig Granola

Ledig i fyra dagar då plötsligt så har jag lekt i köket. Himla kul att känna att jag har tid och möjlighet och vill.

Den här blev verkligen supergod. Ur boken: Paelo naturlig mat och livsstil.

För 1 ungsplåt

1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl paranötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1dl gojibär, tranbär och russin
1 dl linfrö/chiafrö
2 msk honung
2 msk kokosolja
kanel
kardemumma
vaniljpulver

Hacka nötter och blanda med frön och kokos. Lägg på en ugnsplåt. Ringla över kokosolja och honung. Smaksätt med vanilj, kardemumma och kanel. Rosta i ugnen 175grader ca 10-15 min. Låt svalna och njut! Riktigt lyxig känsla.

Inga kommentarer: