tisdag 28 juli 2015

Påbörjat en resa mot ett svar

Då har vi varit en helg i närheten av Stockholm. Vi flydde gården och alla projekt.

Anledningen var så enkel att jag skulle till Sophiahemmet och undersökning av mina onda vader och fotleder. Himla bra med sjukvårdsförsäkring på jobbet! Även om det är långt att åka, och det blir ökad kostnad i samband med både resa och boende, så känns det liksom värt det. Det här med att komma direkt till en specialist, träffa specialisten, få prover och röntgen gjort på 1,5 timme - det känns som det tagit ett år genom vanlig sjukvård.

Vi började vår lilla minisemester med ett stopp på Taxinge slott och deras fantastiska fika. Vi var inte direkt ensamma om man säger så. Kön ringlade sig långt utanför och ja, det var väl värt det. Det är en häftig miljö och massor av gott fika. Inte en bild därifrån jag befann mig nog i något typ av chocktillstånd över hur mycket folk det var där (de gånger jag varit dit tidigare, så har det varit relativt lugnt, så det beror nog lite på vilken dag man är där).

Sedan tillbringade vi vår första natt på Smådalarögård. En liten pärla på Dalarö. Himla härligt, härligare hade det säkert blivit med fint väder och en riktig sommarkväll där ute. Nu blev det istället en regnig och stormig vistelse - funkar det med.




På lördagen skulle regnet fortsätta enligt alla prognoser, vi hade tur. Återigen så stämde det inte med verkligheten. Solen tittade faktiskt fram!


Vi åkte in mot Dalarö centrum och sedan vidare in mot stan. På väg in mot stan blev det ett spontant stopp vid en fantastisk trädgårdsbutik Gardenaquatica. Gick omkring där och drömde mig bort. Tänkt att ha det så där lummigt och härligt med porlande vatten överallt. Ååååhhhhh.....! 

Resten av dagen och helgen tillbringade vi inne i stan. Strosade, shoppade, fikade. Inga planer - så fantastiskt skönt. Bodde på Clarion Hotel Tapto från söndag - måndag, perfekt boende tyckte jag. Framförallt med tanke på att jag skulle vara på Sophiahemmet kl. 8 på måndag morgon. En liten promenad på under tio minuter. Perfekt!  

Stockholm är en härlig stad, fast är väldigt glad över att jag numer inte bor där. Så skönt att vara på besök lite då och då, och sen kunna åka hem till lugnet.

Och för ovanlighetens skull så blev det inte ett träningspass för oss. Så nu är jag laddad för resten av veckan.

Och doktorn då, vad sade hon? Ja, innan röntgen och provsvar så låter det så här.......fibromyalgi. Återkommer om det....det rör upp massor av känslor och så, förstås.

Inga kommentarer: