söndag 28 april 2013

Aktiva dagar - I love it!

Igår:

Bootcamp ca en timme med intervaller och parövningar och annat skoj.

3 mil cykel på min racer.

Promenad ca 45 min.

Älskar dessa dagar, mer aktivitet åt folket!

Vips så hamnade jag i Tromsö





tisdag 23 april 2013

Lång dag

Så där, iskremskole avklarat. Duschat, ätit lite och nu blir det zzzzzzzz.

måndag 22 april 2013

Ere redan måndag igen?

Och vips så var den helgen över. Attans vad fort det går. Jag hinner inte riktigt med att njuta av ledighet för det är så mycket saker som är kul och så fick jag faktiskt jobba lite på söndagen också.

Det har varit en härlig helg ändå. Fast jag önskar den vore längre. Det har varit lite mycket nu. Är trött på resandet, jag har nedräkning.

Saker som hänt: Bootcamp, shoppingresa och inköp av svindyra cykelbyxor, tjejträff med mat och vin, första turen på racern för säsongen (skitkul och lite läskigt) jobb, mat hos mor och far, fika hos svärmor, promenad. Söndagkvällen blev faktiskt i soffan.

Så.

Det var den helgen det.

torsdag 18 april 2013

Eftermiddagspromis

Ingen sol, blåsigt som sjutton, blöta skor, havet och alldeles, alldeles underbart! Frisk är bästa beskrivningen på eftermiddagens promenad.







Det där med yoga

Ja yoga har ju inte direkt varit min grej. Jag har provat och liksom hatat det.

1. För att jag inte klarar av något - miss prestationsprinsessa

2. Jag är så stressad i kroppen att jag får jättereaktioner. Mår dåligt liksom, på riktigt.

Jag vill tycka om yoga. Och en vacker dag så är jag nog där. När jag steg för steg hittar tillbaka till en mindre stressad kropp. Tänk er det ni, ni som är stressade och yogar. Tänk på mig som är så stressad att jag inte ens klarar av att yoga.

För att jag spyr, går in i stora reklamskyltar, får huvudvärk och en kropp som skriker NEJ!

Så ja. Det är jag det.

Fast jag är som sagt på väg tillbaka. Så det så!

Jag blir så trött fast mest förbannad

Alltså jag blir så himla trött och så otroligt ledsen.

Vad händer egentligen?

Mitt hjärta slits i tusen bitar när jag läser om modellagenturen som raggar modeller utanför anorexi mottagningar, när kompiser ringer och är förtvivlad för att någon i närheten är sjuk i ätstörningar, jag ser det i ögonen på människor jag möter.

Eftersom jag själv tampats med ätstörningar så vet jag ju att det är ett rent helvete när en är mitt i det. Och ja jag är ju tyvärr inte ensam på något sätt. Det är många som ramlat dit (så att säga) och så finns de de där som är i mitten och är på gränsen. Extremt nyttiga, extremt mycket träning, som inte klarar att ta en bulle till kaffet utan ångest. Som kanske inte spyr, som kanske inte slutat äta - men ändå, har ett ansträngt förhållande till mat och godsaker. Eftersom det liksom är det som bestämmer och styr ditt liv.

Jag lever idag i en värd där jag försöker leva mitt liv. Jag tränar för att jag älskar att ha en aktiv livstil och för att må bra. Jag har faktiskt inte fokus på vikten. Jag äter allt. Försöker nu försiktigt hitta en Lena livsstil som ska fungera hela livet. Inga dieter, inga konstiga förbud, inga måsten. Utan helt och hållet - vad behöver jag för att må bra i mitt liv.

Och så läser jag bloggar, och så ser jag på tv, läser tidningar och så pratar jag i telefon. Och nog sjutton så är det vikt&utseende fokus. Precis överallt. Jag blir galen.

Vad hände egentligen med, hur mår du? Varför har det yttre tagit så mycket fokus och varför är det så att det yttre är likhetstecken med vacker=smal.

Blä säger jag bara.

Är det verkligen så här våra (blivande) barn ska växa upp?

När jag var 10 år så lekte jag nog fortfarande med barbie. Jag cyklade runt med mina kompisar och lekte att cykeln var en häst. Idag så verkar det vara något helt annat.

De sminkar sig ju för sjutton. Vid ålder av 10 år så hade jag nog inte ens tänkt tanken. Ja ni, hur ska det här sluta?

onsdag 17 april 2013

Dream on



En svart vit träningsdag

Har tränat två gånger idag. Den ena något bättre intensitet än den andra.

Morgonträning innan frukost - cykel, 30 min (som enligt min plan och tanke skulle vara 45 min). Hängig, dålig energi, hungrig.

Eftermiddag/kväll - löpband 30 min (10 uppvärmning, 10 tabata, 10 nedtrappning) 30 min ben och mage. Bättre känsla. Ben som inte var helt med, krampliknande känsla emellanåt osv.

Utmaning: att försöka få till längre intervaller tex 90/30. Försöka krossa huvudet som bestämt sig för att det är trååååååkigt att springa på löpband. (Ja det är faktiskt värre än ute till och med)



Badkar är helt lovely!

Här på hotellsviten (igen, jag vet - lucky me) så finns ett badkar. Underbart. Badade igår och idag. Idag blev det lite lyxigare med hårinpackning, ansiktsmask osv. Så himla skönt. I mitt framtida hus (jag drömmer) så hoppas jag på badkar eller bastu. Och diskmaskin (fast det hör väl inte hit direkt). Så himla lyxig känsla. Himla mysigt att pyssla om sig själv lite. Enkelt att göra, och en så tacksam och härlig känsla efteråt. Så den tid det tar att ta hand om sig själv, kommer tillbaka på något sätt. Du får mer energi och i och med det känslan av mer tid. Så vad väntar du på?

tisdag 16 april 2013

Senaste träningsdagarna/aktivitet

Tisdag: 20min crosstrainer, 40 min överkroppstyrka
Måndag: Vila
Söndag: 45 min cykel inne, promenad i skogen ca 40 min.??
Lördag: Bootcamp 60 min, promenad ca 30 min
Fredag: promenad ca 45 min
Torsdag: crosstrainer 35 min, överkroppstyrka 30 min, cykel ca 30 min
Onsdag: intervaller på löpband ca 35 min, styrka ben 20min
Tisdag: morgon: crosstrainer 45 min, em: styrka överkropp
Måndag: intervaller på löpband ca 35 min

Känslan är bra, konditionen något, något bättre. Känns bra. Längtar efter långturer med cykeln, springa i skogen på snirkliga stigar.

Alltså, det här med iPad

Jag längtar för tillfället djupt efter min dator. Det är svårt att skriva på ipaden och jag har så mycket jag skulle vilja skriva om. Det bubblar nästan över. Många tankar. Det kommer när det kommer helt enkelt.

...



Norge igen baby

Då är jag i Bergen på nya uppdrag. Mitt liv just nu och ja ända efter nyår. Fram och tillbaka. Hit och dit. Fast jag börjar se ett slut. Med den här veckan så är det bara två veckor kvar ute på resande fot. Det ska bli galet skönt att bara åka till kontoret. Även om jag verkligen stortrivs på jobbet och gillar resorna, så ja det börjar bara bli - lite mycket.

söndag 14 april 2013

måndag 8 april 2013

Det bor en mini "H-tler" i min man

På fredag så var det liksom dax tyckte han. För intervaller i en backe. Så där apjobbigt. Tack och lov att han var med säger jag bara. Enklare då på något sätt. Pushar mig betydligt bättre då.

Underbart skönt helg - ladda batteriet!

Efter lördagens träning som jag är instruktör för så åkte vi till svärföräldrarnas stuga vid en sjö. Så himla mysigt. Jag är som alla redan vet en rikig utomhus tjej och jag gillar att det är enkelt. Ser aldrig på tv mer eller mindre, så det är mycket lite att sakna när man plötsligt befinner sig ute i skogen. Så himla härligt med lugnt och tyst och mörkt. Sov så himla gott. Vi åt kolbulle och smaskade i oss goda ostar och kex på kvällskvisten. Fick några soltimmar på söndagförmiddagen också. Känner mig full av energi. Skogen är bra, prova!

Intervaller på löpband

Ja inte sjutton kan jag säga att det var lätt. Däremot kan jag säga att det var väldigt skönt när det var över. Prio just nu är konditionsträning. Jag har aldrig någonsin tränat för något annat än att må bra. Då krävs inga speciella planer eller upplägg. Nu, svensk klassiker. Behöver fokusera på ett helt annat sätt. Kul fast lite läskigt. Tur jag har en sambo som kan och vet och framförallt får pusha mig som en galning.



torsdag 4 april 2013

Ursäkta svorskan

Jag är svensk och har bott i Norge i 4 år (förrut liksom). Nu bor jag återigen i Sverige men mitt ansvarsområde som säljare är Norge. Det betyder att jag befinner mig mycket i Norge. Och plötsligt så ändras min svenska till någon typ av svorksa, dvs blandning av svenska och norska. Utan att jag ens vet om det. Vips säger det bara. Det är oftast gänget på kontoret som upptäcker det här. Min saliga blandning och det blir mkt skratt och kommentarer om det. Och jag vet att jag även skriver lite konstigt. Konstiga meningar och så där. Lite svorska även här på bloggen. Jag ser det ett halvår efteråt ungefär. Just nu verkar allt klockrent. Så jag ber om ursäkt, den här bloggen är inte särskilt svensk ibland. Men va sjutton det är väl lite charmigt, eller hur? Ja men visst (när man frågar sig själv får man bäst svar).

Efter en dag i bilen:

Stretch av:

Höftböjare
Bröstmuskeler
Baksida lår/Hamstring
Nacke

...

ღ.✿
 ✿(ྀ ✿Please feel free to
 .ི██Ɔ Like ✔ Share ✔ Tag ✔ TERESA & The road to ME <3

Sitta i bilen i timmar, gå upp tidigt, komma fram sent, mobilt kontor

Alltså, det är så himla svårt att få till det med maten och rutiner med maten när jag är ute på vägarna. Fram och tillbaks, uppe supertidigt, köra bil i timmar och allt var det är.

Den bästa måltiden är ju i mina ögon alltid frukost. Vilket är enkelt att få till bra när jag bor på hotell. Oftast. Häromdagen så luktade det så himla äckligt/surt i frukostrestaurangen så jag klarade inte av att äta. Och idag förstås så åkte jag så tidigt att frukosten inte ens var framplockad. Men ja, frukost är enklast i alla fall.

Bra snacks att köpa på bensinstationer som många gånger är i räddaren i nöden är (i praktiska små påsar):



Sugar snaps


Minimorötter


Små nötpåsar blandade varianter.


Små söta förpackningar med honung, turkisk yoghurt och rostade flingor (tappade helt namnet här). Så himla enkelt och så himla gott. Och med sked. I love it.

Betydligt svårare med en bra lunch. Väldigt varierat beroende på om jag är på vägen eller i en stad. På vägen så är det inte mkt till variation som erbjuds. Tråkigt nog. Varför satsar ingen på bra, hälsosam mat som man enkelt kan ta med eller äta på plats?

Beroende på när jag kommer fram så kan det bil middag ute eller så har jag redan ätit på vägen någonstans eller så köper jag med mig en färdig sallad från butiken. Äter jag på hotellrummet så avslutar jag ofta det hela med färska bär.

Blåbär eller hallon är favoriten.

Fast som idag, så var jag uppe redan 5:30 och det var en intensiv dag igår med jobb från 8-19.30 så har jag varit trött. Trött med utropstecken. Jag hoppas det inte märktes idag under glass skolan. Jag har sedan varit igång och haft fullt upp fram till 19:30 igen.

Och att liksom välja nyttigt och göra bra val, det verkar liksom smulas sönder när jag är trött. Jag får extremt svårt att välja bort onyttigheter. Och det här hör givetvis ihop med sömnbrist. Att ge kroppen snabb energi för att få upp energinivån. För att klara av att sitta still och köra, utan att bli för trött.

Så ingen direkt höjdare rent matmässigt idag.

Fast, det kunde varit värre.

Imorgon är en annan dag.

onsdag 3 april 2013

It´s up to you

www.PositiveOutlooksBlog.com

...

Build Your Confidence.s foto.

Kvällsfunderingar eller allmänt svammel

Jag är lite dåligt att uppdatera här och det har förstås sina orsaker. Jag jobbar en hel del och mellan det så kör jag bil en hel del och så försöker jag sova däremellan.

Just nu sitter jag i soffan på hotellrummet, eller ja just det hotellsviten. Blev uppgraderad, tänk vad enkelt det är att göra en sliten och trött säljare glad. Tack hotellet.

Påsken var underbar. Och lite känslosam däremellan. Faktiskt mitt och min sambos första lilla gräl slank in som en liten påskhare. Tänk hur det kan bli när kommunikationen inte fungerar och man är trött och sliten.

Det är mycket ångest över högtider, som liksom håller taget om mig än. Jag är frisk och mår bra. Fast det är liksom de här stora högtiderna, de har liksom fastnat hos mig att det är förknippat med ångest, stress, mat, hetsätning och så vidare. Och nu behöver jag bara programmera om det där, högtid för högtid och det går väldigt bra.

Väldigt bra rent fysiskt och väldigt bra rent psykiskt. Så otroligt skönt att kunna äta utan att må dåligt efteråt. Då tänker jag på dålig som i ångest och sådant där. Inte bara "oj jag åt lite för mycket godis" känslan.

Känner mig lycklig över det faktum att det går bra och att jag klarar att styra mina tankar och så vidare. Blir ju förstås lite sliten och trött av att kämpas mot gamla demoner. Fast det går bra! Tjoho!

Över till något annat.

Underbart påskväder har gjort att det varit mycket uteaktivitet. Och jag älskar det verkligen. Ute där mår jag bra. Känner mig lugn och trygg och lycklig in i själen.

Så det blev mycket lång färdskridskor, långa promenader, joggingtur, cykeln fick komma ut och lufta sig lite och så lite cirkelträning på det. Helt enligt mina planer och vad mitt hjärta gillar.

Det går bra med jobbet känner jag, jag känner att jag börjar förstå saker och ting på ett annat sätt och har bra kontakt med kunder och kunders kunder. Det blir enklare. Det enda som jag verkligen längtar efter är ny telefon så att livet på resande fot blir enklare, dvs ta emot och skicka mejl och sådant där livsviktigt när man har kontor "ute". På fredag förhoppningsvis så har den kommit. Då, blir det enklare att sköta jobbet och inte behöva be andra om hjälp hela tiden för att det inte fungerar som det ska. Ser fram emot det.

Det blir en tidig kväll här, blir en mycket tidig morgon imorgon bitti för att ta mig till nästa glasskola.

På glasskolan så är jag med och pratat tillbehör, försöker inspirera på bästa sätt. Det är ett jättebra forum för att få kontakt med kunder och sprida våra produkter.

Så något mer. Jooo. Synd att jag ska upp så tidigt när jag har fått ett sådant fint rum. God natt om en stund.