onsdag 25 mars 2009

Fem galet bra tips!

Ta mer ansvar för hur du vill leva ditt liv, för hur du vill vara som person och för din attityd mot det liv du vill leva!

Tro på att allting är möjligt. Vi har tidigt blivit fostrade till att göra utan att tänka, att följa och inte leda. Vi har blivit fostrade till att tänka i färdiga, strikta formler som gör att vi bara ger oss själva skuldkänslor för att vi vill åstadkomma något som samhället bestämt bara är onödiga drömmar. Men vad är fel med att drömma om en bättre tillvaro och sedan försöka uppnå det? Ingenting!

Har du redan bestämt dig för vad som är möjligt och omöjligt i ditt liv? Vad är det som säger att det du redan har bestämt är utom räckhåll för dig? Ingenting säger du kanske. Men tänkt efter nu. Erkänn för dig själv att du faktiskt redan har satt gränser för vad som är möjligt/omöjligt i ditt liv. För att lära dig tänka ”utanför boxen”och för att verkligen förändra måste du sudda ut dessa gränser och flytta fram dem rejält. Inse att du faktiskt kan förändra massor av saker. Ditt boende, ditt jobb, din ekonomi, dina relationer och din hälsa.

Du kan aldrig börja att förändra dig själv förrän du städat ur det gamla. Precis som ett gammalt källarförråd så måste du inse att du måste städa upp i dig själv innan du går vidare. Gamla fördomar och sånt där som du tror att du inte klarar, måste bort! Gör en mental storstädning!
Fundera på frågor som: Vem eller vad behöver jag säga nej till? Vad eller vilka tolererar jag bara för att jag inte vågar säga ifrån? Är det dags att bryta upp från ett gammalt förhållande? Eller bryta med vänner som bara slukar tid och energi? Byta jobb?

Våga bli vuxen. Det finns massor av människor som tror de är vuxna bara för att de är 40 år, har volvo, villa, vovve och fru och två barn. För att det är så samhället har bestämt att det är att vara vuxen. Det är människor som fysiskt sett är vuxna men som fortfarande lever i skuggan av sina föräldrar, vänner eller flickvänner, fruar och av vad de vill, tycker och tänker. Det är människor som inte lyckats, vågat, orkat kapa navelsträngen och som lever ett liv i ständig kompromiss som innebär att de lever det perfekta livet utåt sett. Istället för att leva det liv vi egentligen vill leva
För att bli vuxen måste du våga kapa förtöjningarna och lära dig stå på egna ben. Ta ansvar för ditt eget liv, sluta skylla motgångar och misslyckande på andra och ta verkligen ansvar för att fatta egna beslut, grundade på vad du vill och vad du tycker! Stå emot den bild som omgivningen försöker klistra på dig. Alla sorts förändringar innebär att ta avsked av det som varit och välkomna det nya.

Ställ dig själv tuffa frågor! Finns det fortfarande ouppklarade frågor i ditt förflutna? Saker du aldrig vågat diskutera med dina föräldrar? Skyller du misslyckanden på en syster, broder? Lägger du skulden på dina kraschade drömmar på dina gamla förhållanden?

Det spelar ingen roll vad du gått igenom i livet fram tills nu. Det handlar om att göra det bästa möjliga med det du har just nu, det du har framför dig och att se till att göra det.

Genom att våga bli vuxen bestämmer du din väg i livet, oavsett vilka hinder eller motgångar som kommer drabba dig. Genom att bli vuxen kommer du att för första gången känna dig helt fri, fri till att motivera dig själv till att förändras.

Ur boken: Hur du motiverar dig själv när allt suger – Thomas Nilson

2 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Tja! Det känns asbra att bo här =) Fast det vore ju roligare om Lars var hemma... Är du hemma över påskhelgen eller hela veckan? Då bjur vi på middag nån dag =) kram

Lena sa...

Jag kommer hem sent onsdag kväll stannar till måndag möjligtvis tisdag morgon. Ska bli så skööönt att komma hem. Får hänga med er, mamsen och papsen e ju utomland då:) Tror du Lars e hemma och ledig?