onsdag 19 september 2012

Älghamburgare

Ah, underbart gott. Jag är lyckligt lottad som har älgkött i frysen. Det är så himla gott. Extra gott att göra egna hamburgare på.

Dessa funkar galet bra att grilla på galler över öppen eld. Då blir det extra smarrigt.

Älgfärs
Mjölk/Grädde
Ströbröd
Vitpeppar
Svartpeppar
Chayenne peppar
Salt
Ägg
En skvätt viltfond (ibland, om jag har hemma)

(Inga angivna mått, det beror ju på hur mkt färs du ska använda osv. Prova dig fram. Var inte rädd för att krydda ordentligt)

Häll mjölk/grädde på ströbröd. Salta och peppra. Låt svälla. Blanda i lagom många ägg.  Blanda i färsen. Smaka gärna för att kolla kryddningen. Sen e det bara att forma till hamburgare, steka eller grilla.

Jag serverar gärna burgarna med tillbehören vid sidan av så att alla får bygga sin egen hamburgare.

Jag har gärna:

Krisp sallad
Gurka ibland även smörgåsgurka
Tomat
Rödlök
Knaperstekt/grillat bacon
Ost (gärna färdigskivad -det blir så mkt enklare då) eller fetaost.
Egengjord Coleslow  (riv vitkål, morot blanda med creme fraiche, majonäs, en skvätt vitvinsvinäger, svartpeppar)
Ketchup, senap, hamburgedressing.
Grovt hamburgebröd.


Inga kommentarer: