fredag 14 september 2012

För bootcamptjejerna: har du lust att träna mer?

Bootcamp är jättekul och väldigt effektiv träning. Ibland missar man en träning eller två, eller så är träningsglädjen så stark att man helt enkelt vill träna lite mer än två gånger i veckan.

 Har du lust att träna mer? Funderar du på vad du som är bäst att komplettera med?

Självklart är det vilket mål du har med din träning som styr hur du ska träna, vad och hur ofta. Förstås. 

Sätt upp ett realistiskt mål med tanke på hur många gånger i veckan du kan och har möjlighet att träna. Hellre ett mål som är relativt lätt att uppnå än att du sätter ett mål som är svårt att nå. Sätt hellre två gånger i veckan, och bli glad och positiv om du klarar att träna fler gånger den veckan. Istället för att sätta fyra gånger i veckan, klara tre och känna sig besviken.

Det viktiga är dock: sätt av tid för träning. Viktig egentid som gör dig glad och pigg. Din kropp och själv blir stark och glad och känslan efter träning är obeskrivligt härlig.

Det finns faktiskt en del gruppaktiviteter att välja på, även här hemma.

Önskar du att "hålla dig iform", "hålla igång" och ha allmänt bättre form så rekommenderar jag (med tanke på vad bootcampen innehåller och vad som kan tänkas behövas som komplement):

Konditionsträning:  Med tanke på att under bootcampen så blir det väldigt intervallbetonat när det kommer till konditionsträningen så rekommenderar jag lite längre turer i ett lugnare tempo. Tex att jogga en lägre tur (här sätter du självklart nivå efter dina förutsättningar just nu), ta cykeln och cykla några mil, gå en långpromenad, dansa Zumba, Friskis och Svettis medelgympa, dansa, spinning. Orka mer!

Styrketräning: Bootcampens styrketräning är uthållig och ibland väldigt explosiv. Vi jobbar med egen kroppsvikt och gummiband. Här rekommenderar jag tyngre styrketräning som komplement. I Äppelbo finns Christinas fina gym och annars finns möjligheten att träna på Vansbro Gym&Simhall. Be dem på gymmet att visa dig maskiner och övrig utrustring.  De hjälper ofta till, kanske du till och med kan få ett program att följa? Styrketräning är jätteviktigt för att bland annat stärka upp kroppen, öka förbränningen och få snyggare hållning.

Har du några frågor? Så tveka inte att ta kontakt! :)

Träna på och ha kul!

Inga kommentarer: