måndag 10 september 2012

Det där med maten&Bootcamp:




Det är viktigt att fylla på med bra energi före och efter träning om du skall orka med din dag och för att du ska återhämta dig bra efter träning.

Vår bootcamp är antingen på kvällen (17:30) eller på förmiddagen (kl 10).

Det betyder att innan träningen på kvällen så borde du ätit frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och direkt efter träning är det viktigt att du fyller på. Ska du inte äta middag direkt efter träningen så kan en banan och keso med kanel, eller en proteinshake vara ett alternativ. Inom 1,5 timme efter träningen: middag. Tänk på att ha fokus på proteiner på kvällen.

Inför träningen kl. 10 så kan det vara svårare. Lördagförmiddag och en sovmorgon brukar locka.
Frukost bör intas 1-1,5 timmar innan träningen.  Är du morgonpigg är det inga problem med det här.



Vaknar du med ett ryck på lördagmorgonen och inser att du har dåligt med tid? Mitt tips är att ta en proteinshake. Vi vill bygga upp vår kropp och inte bryta ner. Att träna relativ högintensivt som vi gör på bootcampen kan bryta ner dina muskler om du inte ätit något. Det är inte vad vi vill och önskar. Direkt efter träningen äts sedan en riktigt bra frukost/större mellanmål och därefter lunch (att träna innan frukost är inga problem om det är lågintensivt, tex promenad. Det är däremot väldigt effektivt om du önskar att öka din fettförbränning).





Inga kommentarer: