onsdag 31 december 2008

Hummern

Hummern byter skal när det gamla blir för trångt. Men mellan skalbytena tvingas den simma omkring naken och försvarslös. Men i valet mellan att fortsätta vara instängd i sitt gamla trånga skal och att byta till ett nytt och större, väljer hummern alltid att riskera sitt liv för att förändras.

Känslan att vara obekväm och instängd är naturens sätt att berätta för oss att det är dax att växa. Till skillnad från hummern har vi människor en helt fantastiskt möjlighet, vi kan även växa både emotionellt och mentalt.

Tyvärr är det väl så att vi oftast missar kroppens och själens signaler på att något känns fel. Oftast stoppar vi huvudet i sanden och låtsas som ingenting. Eller så försöker vi döva den med sprit, knark, cigaretter, mediciner eller annat skit för att slippa konfrontera oss själva.

Det är tufft, men nödvändigt att våga för att vinna. För att växa finns det inga genvägar, vi måste genomgå en eller flera förändringar. Vi behöver ju i alla fall inte riskera vårt liv som hummern. Det enda vi behöver acceptera är lite obehag över att bryta gamla vanor och mönster.

Så det så.

Inga kommentarer: