måndag 21 juli 2014

Helgmys!

Helgen har gått alldeles för fort som vanligt.

Den har dock varit himla bra.

Vi började söndagen med att gå upp tidigt, packa bilen full av hundar. Nja eller snarare två, det känns dock som många eftersom mamma och pappas jämthund är unghund och lite lagom okontrollerad.

Vi åkte till Sälen och tog en säker tur, dvs en tur jag gått många gånger. Hade inte tid att se över alternativen ordentligt och kartan över området hittades inte.  Södra kungsleden som startar vid högfjällshotellet är i alla fall väldigt lättillgängligt. Asfalterad i början och sedan visade det sig att de hade gjort i ordning leden enda fram till Östfjällstugan. Bred grusgång, som barnfamiljer med barnvagnar utan problem tar sig fram på. Bra för dem.

Mindre bra för oss som kanske önskade oss lite mer "ute känsla". Nu kändes det lite för civiliserat.

Vi svängde iväg på en liten avstickare också innan vi gick hemåt igen. Dock en härlig tur och skönt att vara på fjällen och få lite mera vykänsla än hemma. Det blev väl ca 1,1 mil eller något sådant. En liten mjukstart inför semestern.

När vi kom hem igen så var det mer eller mindre dax att gå över till grannarna direkt. Vi hann med en liten tupplur först. Det var grann grillning, knytkalas där var och en hade med det de önskade att grilla. Mycket trevligt var det. Avslutade tidigt. Ville liksom inte förstöra ännu en söndag. ;)

Kanonväder hela söndagen, otroligt härligt. Fast det är ett faktum, jag har väldigt dåligt med sommarkläder. Jag fick låna shorts av sambon. Fika hos ännu en granne, kb träning på gräsmattan, grillning och så en tur på älven. Härligt med sommar!







Inga kommentarer: