torsdag 8 januari 2009

Den hemlige kocken

Jag har börjat läsa i en bok som får mig att rysa. Det är inget som helst fel på boken, den är jättebra och väldigt informativ. Den granskar allt vi äter. Livsmedel. Vad betyder alla E nr? Och så vidare. Har vi egentligen en aning om vad vi trycker i oss?

Jag har bara kommit till andra kapitlet. Sen fick jag lov att ta en paus. Äckligt. Jag blir så fruktansvärt ledsen men även motiverad. Nu ska jag försöka äta lite bättre. Med bättre menar jag, mat utan så mycket tillsatser. Mat som faktiskt är mat, orginal. Jag ska försöka välja lite mer ekologiskt även om jag bor i ett land där den typen av mat är svindyrt. Herregud, det är ju jag och min kropp det handlar om. Vill jag äta gift? Vill jag äta sådant jag inte ens vet vad det är?

Så rekommenderas varmt: Den hemlige kocken -Mats-Eric Nilsson (finns som pocket) och han har även skrivit en uppföljare som heter: Äkta vara, som säkert är minst lika bra.

Inga kommentarer: