måndag 25 augusti 2008

L-Glutamine

L-Glutamine • Optimized Protein Synthesis
Ny Förbättrad Formula Och Design!

Vårt nya L-Glutamin håller absolut högsta kvalitet (farmakologisk grad) 99,3%. Pulvret är något mer volymiöst än det gamla glutaminet, varför förpackningen kan upplevas som mer fylld än tidigare. Glutaminet är mycket finkornigt och löser sig lätt i vatten, smaken är karaktäristisk för råvaran.

L-glutamin är den mest omsatta aminosyran som oavbrutet ingår i proteinsyntes och uppbyggnad av kroppens vävnader. Vid brist på L-glutamin och/eller protein försämras proteinsyntesen markant och redan vid sjunkande nivåer tvingas kroppen till katabolism då kroppens eget protein bryts ner. Ett tillskott av 5g L-glutamin 2-4 ggr/dag, vid sidan av en varierad kost hjälper dig att optimera kroppens uppbyggande processer.

Nyligen gjorda forskningsresultat visar att de idrottsmän som lätt blir förkylda har mycket låga nivåer av L-Glutamin i kroppen.

Muskeltillväxten kommer igång
Återhämtningen påskyndas
Stimulerar tillväxthormon (GH)
Ökar cellvolymen (bättre tryck)
Av alla aminosyror så är glutamin den som förekommer i rikligast mängd i kroppen, ca 1/3 av vår fria aminosyrepool utgörs av glutamin. Detta gör att den även omsätts i högst grad, framförallt vid perioder av hård träning, sjukdom eller näringsbrist (diet). Brist på glutamin gör att kroppen hamnar i ett muskelnedbrytande tillstånd (katabolt) vilket leder till att kroppen ej kan tillgodogöra sig träning samt att man lättare blir sjuk och övertränad. Sänkta glutamin nivåer är faktiskt ett av dom tydligaste tecknen på överträning. Så vill du träna riktigt hårt och ofta bör du tillföra 10-20g glutamin/dag för att undvika för låga glutamin nivåer i kroppen.

Glutamin har många andra fördelar för en uthållighetsidrottare bl.a. förbättras glykogeninlagringen i musklerna vilket är av stor vikt för en uthållighetsidrottare som kan inta glutamin direkt efter träning för att påskynda återhämtningen. Glutamin påverkar även aminosyrebalansen vilket gör att glutamin kan på så sett jämföras med ett vanligt proteintillskott fast med en fördel – Glutamin tas upp mycket fortare och fungerar på kort sikt.

Glutamin upprätthåller även din allmänna hälsa tack vare att glutathion - en av våra viktigaste endogena antioxidanter är beroende av höga glutaminivåer.

Anna Paulie säger om denna produkt: Glutamin är den mest omsatta aminosyran i kroppen och kan användas till många olika processer. Glutamin utgör viktigt näring åt tarmslemhinnan, stärker immunförsvaret, upprätthåller syra-basbalansen och ingår i all syntes av muskelprotein. Ett tillräckligt glutaminintag hjälper kroppen till balans mellan nedbrytning och uppbyggnad av vävnader.


Dosering:
1,5 tsk vid mellanmål 2-4 ggr/dag (blandas i valfri dryck). Doseringsrekommendationen bör ej överskridas.

Allergiinformation: Ingen anmärkning
Information: Detta är ett kosttillskott och bör ej ersätta en varierad kost. Kosttillskott rekommenderas ej till individer under 18 år. Förvaras oåtkomligt för barn
Informationen kommer från www.gymgrossisten.com

Inga kommentarer: