torsdag 23 oktober 2008

Låt igen stoppa dig!

  • Om någon verkar avundsjuk, på att det går bra för dig. Försök att släppa det. Det är inte ditt ansvar att ändra på det. Det du kan göra är att uttrycka att personen är viktig för dig. Tex: Jag skulle bli jätteglad om du kom på min vernissage.
  • Ibland oroar vi oss, för omgivningens reaktioner i onödan. Är det verkligen sant att "de andra" inte vill ditt bästa? Eller är det gamla rädslor du bär på från förr? Dubbelkolla verkligheten och se om den överensstämmer med dina fantasier. Det är lätt att ta fel när vi försöker gissa vad andra tänker.
  • Om alla i din gamla kompisgäng står kvar och stampar på samma fläck och verkar ha kommit fram till en outtalad regel att ingen(ting) ska förändras, då är det dags att hitta nya vänner. Människor som ser din potential och själva är nyfikna på att utvecklas.
  • Visst kommer det alltid att finnas personer som verkligen är avundsjuka, kanske till och med fientliga. Men i de flesta fall finns det minst lika många som stödjer dig. Samla på positiva kommentarer,uppriktigt beröm och rent smicker. Det hjälper dig att finna din egen styrka.
  • Det faktum att du är rädd för någonting, säger faktiskt inte ett dugg om din förmåga att klara av det. Vi kan göra massor av saker som vi är rädda för. Men du måste jobba för att övervinna rädslan genom att ge näring åt dina starka sidor och av vara med människor som gläds åt dina framgångar.

(Ur: PS nr 8 okt-nov)

Inga kommentarer: