lördag 25 oktober 2008

Mod

Att vara modig kan handla om allt mellan himmel och jord. Alla är vi olika, vad som jag tycker är modigt kanske i din värld inte är det.

Jag kanske var modig, när jag hoppade fallskärm, reste själv till Afrika och reste med Rosa Bussarna,eller började med skärmflygningen, eller berättade för mina närmsta att jag var sjuk, eller raftade bland krokodiler, forskajak kursen, flyttade till Oslo, eller åt mat lagad bredvid svinstian hos en familj i Dominikanska Republiken.

Men mod kan ju vara så mycket annat också.

Idag har jag varit modig. Jag var en av instruktörerna som var med på cykelmaraton. Vilket innebär att vi cyklade i 2,5 timme. Det var jättekul och jag gör det gärna igen. Men det som var modigt, var att jag gjorde det utan att veta innan om jag skulle klara av det. Jag har väl aldrig cyklat i 2,5 timme förrut på en spinningcykel. Det var i min värld, modigt gjort.

En av de modigaste saker jag gjort var att lämna en relation. Vi var förlovade, jag älskade hans familj och vänner och han mina. Vi delade 3år tillsammans. Men vi bråkade konstant. Jag tycker fortfarande om honom och önskar honom all lycka. Jag lämnade, för jag tyckte vi båda var värda mer. Och för att jag behövde bli frisk från min ätstörning. Jag flyttade hem. Det var så otroligt modigt gjort av mig. Att lyssna på mitt hjärta.

Förra söndagen var jag modig. Jag ringde honom. Mannen som jag inte kan släppa tanken på. Jag har ingen som helst aning om vad det leder till. Men hur det nu än blir så kan jag sitta där när jag är åttio år och säga, jag försökte i alla fall. Bara för att jag saknar, drömmer och hoppas på ett vi, så är det ju inte säkert att han gör det. Men man måste våga för att vinna.

I tisdags var jag också modig. Jag sa, nej! Chefen ville att jag skulle jobba på min lediga dag. Men jag sa nej, trots att jag varit ledig länge. Jag behövde den dagen, för att bli frisk.

Ibland behöver jag ta mig i kragen och bli lite modigare. I andra situationer så är jag modig utan att behöva anstänga mig.

1 kommentar:

nicke sa...

pärlan från äppelbo...det är du det lena...kram du tuffa tjej (för det är du verkligen)